מודול HACCP במפעל עיבוד דגים
היתרונות לניהול דרישות תקן HACCP ובטיחות מזון בתוכנה רבים:
מה זה HACCP ?
מערכת לניהול סיכונים ובטיחות מוצרי מזון HACCP, נועדה להבטיח סטנדרטים גבוהים כדי להפחית את הסיכון לכך שאנשים יפגעו ממוצרי מזון.
הפירוש של HACCP הוא: Hazard Analysis Critical Control Point
הסמכה לתקן HACCP דורשת מהארגון להקים מערכת המנתחת ובודקת את כל התהליכים ואת הסיכונים האפשריים בכל תהליך. בנוסף, יש להגדיר נקודות בקרה (control point) שבהן נבדקים המוצרים וזאת כדי לעצור מוצרים שבהם התגלתה בעיה כלשהי ובכך למנוע את הגעתם לשוק ולמשתמש הסופי.
מודול HACCP שפיתחנו כחלק מהתוכנה לניהול איכות, נותן מענה לכל מי שמתחזק סקר סיכונים מסוג HACCP ונדרש לנהל מעקב אחר נקודות CCP או CP.
לנקודות ה- CCP שאותן זיהינו בתהליך כמסוכנות במוצר למשתמש הסופי, נקבעים פרמטרים למעקב, כמובן לאחר וולידציה, ואנו נדרשים לאמת (וריפיקציה) בתהליך, כדי לקבוע שהתהליך שלנו הדיר ולא מסוכן.
כאן נכנסת התוכנה שפיתחנו לעבודה, ואנו יחד איתכם קובעים את הפרמטרים למעקב (כמובן עם הטולרנסים המאושרים / מותרים), מכניסים אותם לתוכנה ומרגע זה, מתנהל מעקב רציף אחר הנתונים וכל חריגה עוצרת את התהליך וקובעת מספר פעולות שעלנו לעשות ושקבענו לעצמנו שאנחנו רוצים לעשות.
כך המערכת מחד שומרת עלינו שלא נחרוג ומאידך, מפנה אותנו לפעילויות נדרשות נוספות כגון: כינוס צוות HACCP, פעילות מתקנת ועוד…
אותו הדבר גם בנקודות CP רק שבנקודות אלו, זה יותר פשוט מאחר ואין לנו סיכון למשתמש הסופי. יחד עם זאת, עדיין קבענו שנדרשת בקרה כלשהיא.
אנו בשיאא מערכות ניהול מסייעים למפעלי עיבוד בשר ודגים לעמוד בדרישות החדשות בתחום בטיחות המזון, להטמיע תקני איכות בארגון שפותחים שווקים חדשים וכן מציעים את התוכנות שפיתחנו לניהול איכות: התוכנה לניהול איכות Q-Logic עם מודול HACCP ואת התוכנה לניהול משימות בתחום האיכות שעוזרת בניהול האיכות כך שהכל נעשה ולא מפספסים שום משימה.