ניהול בטיחות מזון - ISO 22000

מומחים לתקן ניהול בטיחות מזון

אנו בשיאא מערכות ניהול, מומחים בייעוץ, ליווי והטמעה של תקן ניהול בטיחות מזון – ISO 22000.

המומחיות שלנו היא בליווי והטמעת הדרישות של התקן בארגון, כולל הדרכות למנהלים ולעובדים והכנה למבחן הפנימי ולמבחן ההסמכה החיצוני ועד קבלת ההסמכה.

בנוסף, ניתן לשלב את התוכנה לניהול איכות Q-Logic, אותה פיתחנו כמענה לצורך הקיים כיום לתוכנה שבה ינוהל כל מערך האיכות של הארגון בצורה קלה ונוחה.

אנו מומחים בשילוב תקן זה בתקני איכות נוספים הנדרשים לעיתים קרובות ונשמח לייעץ וללוות אתכם גם במערכות איכות משולבות.


לקבלת פרטים ולמידע נוסף: 04-6904949

תוכנה לניהול איכות לתקן ניהול בטיחות מזון

פיתחנו את התוכנה לניהול איכות כתוצאה מליווי של עשרות ארגונים במשך יותר מ-20 שנה בתחום האיכות ובהם ארגונים רבים בתחום ייצור מזון. 

לתוכנה 15 מודולים ואנו עובדים על מודולים נוספים לפי הדרישות מהשטח. 

אנו מתאימים את התוכנה באופן ספציפי לכל לקוח על פי התקנים ועל פי התהליכים הפנימיים של הארגון. 

התוכנה מותקנת במחשבי החברה או בענן ובמידה ויש מספר מפעלים או סניפים ניתן לסנכרן ביניהם כך שהנהלת הארגון ומנהל האיכות יכולים לבצע בקרה מרחוק על רוב התהליכים.

 

מומחים לתקן ניהול בטיחות מזון

אנו בשיאא מערכות ניהול, מומחים בייעוץ, ליווי והטמעה של תקן ניהול בטיחות מזון – ISO 22000.

המומחיות שלנו היא בליווי והטמעת הדרישות של התקן בארגון, כולל הדרכות למנהלים ולעובדים והכנה למבחן הפנימי ולמבחן ההסמכה החיצוני ועד קבלת ההסמכה.

בנוסף, ניתן לשלב את התוכנה לניהול איכות Q-Logic, אותה פיתחנו כמענה לצורך הקיים כיום לתוכנה שבה ינוהל כל מערך האיכות של הארגון בצורה קלה ונוחה.

אנו מומחים בשילוב תקן זה בתקני איכות נוספים הנדרשים לעיתים קרובות ונשמח לייעץ וללוות אתכם גם במערכות איכות משולבות.


לקבלת פרטים ולמידע נוסף: 04-6904949

תוכנה לניהול איכות לתקן ניהול בטיחות מזון

פיתחנו את התוכנה לניהול איכות כתוצאה מליווי של עשרות ארגונים במשך יותר מ-20 שנה בתחום האיכות ובהם ארגונים רבים בתחום ייצור מזון. 

לתוכנה 15 מודולים ואנו עובדים על מודולים נוספים לפי הדרישות מהשטח. 

אנו מתאימים את התוכנה באופן ספציפי לכל לקוח על פי התקנים ועל פי התהליכים הפנימיים של הארגון. 

התוכנה מותקנת במחשבי החברה או בענן ובמידה ויש מספר מפעלים או סניפים ניתן לסנכרן ביניהם כך שהנהלת הארגון ומנהל האיכות יכולים לבצע בקרה מרחוק על רוב התהליכים.

 

כתוב את הכותרת כאן

כתוב את הכותרת כאן

תקן ניהול בטיחות מזון – ISO 22000, הינו תקן בינלאומי המיועד למפעלי מזון, הוא כולל בתוכו את דרישות HACCP וכן דרישות נוספות. מטרת התקן הינה לתת לסועדים רמת בטיחות גבוהה בזכות תהליכים מבוקרים.

תקני בטיחות נוספים בתחום המזון הם: תקן BRC, תקן IFS, HACCP ועוד. תקנים אלו מאפשרים ליצרני מזון למכור את תוצרתם לרשתות השיווק בחו"ל.

תהליך הטמעת תקן ניהול בטיחות מזון, הינו תהליך מורכב ולכן מומלץ לקבל ייעוץ וליווי לכל אורך התהליך מחברה המתמחה בהטמעת התקן ושלה ניסיון רב בארגונים ברחבי הארץ.

כיצד נוכל לעזור?

הסמכה

אנו בשיאא מערכות ניהול, נלווה אתכם לקבלת הסמכה לתקן ניהול בטיחות מזון – ISO 22000. תהליך הטמעת תקן ניהול בטיחות מזון הינו תהליך מורכב וארוך ולכן, רצוי לעשות אותו עם חברה בעלת ניסיון והיכרות עם התקן שתייעץ ותלווה אתכם עד להסמכה.

תהליך הטמעת תקן ניהול בטיחות מזון – ISO 22000 הינו תהליך מורכב ולכן, רצוי לעשות אותו עם חברה בעלת ניסיון והיכרות עם התקן שתייעץ ותלווה אתכם עד להסמכה.

חידוש הסמכה

במידה וכבר קיבלתם הסמכה לתקן ניהול בטיחות מזון – ISO 22000 ואתם מעוניינים להכין את הארגון לצורך חידוש ההסמכה או למבדק החיצוני, אנו נעזור לכם לבצע בדיקה ולוודא שאתם מוכנים למבדק ושתוכלו לעבור אותו בהצלחה.


במידה ונגלה פערים, נעזור לכם לבצע את התהליכים הנדרשים כדי לעמוד במבדק החיצוני ולהמשיך לקבל הסמכה לתקן ניהול בטיחות מזון – ISO 22000

ייעוץ ממוקד

לארגונים רבים יש מנהלי איכות הפועלים לאורך השנה ומכירים היטב את התקנים ואת הדרישות שלהם. יחד עם זאת, לארגון יש לעיתים צורך בייעוץ ממוקד לשדרוג תקן, לביצוע סקר סיכונים, למבדק פנימי המקדים את המבדק החיצוני ועוד. 


אנו מומחים להטמעת תקני איכות ובהם תקן ניהול בטיחות מזון – ISO 22000 ונוכל לעזור לכם בייעוץ ממוקד בכל נושא ובכל בעיה.

ניהול איכות במיקור חוץ

כחלק מהפעילות שלנו, אנו מספקים שרות של מנהלי איכות במפעלים וארגונים בשיטת מיקור חוץ מתוך הבנה שלא כל ארגון רוצה או יכול להרשות לעצמו להחזיק מנהל איכות במשרה מלאה. אנו נעבוד עם אנשים בארגון כדי שתעמדו בכל דרישות לתקן ניהול בטיחות מזון – ISO 22000 ובכך לפתוח עבורכם אפשרויות עסקיות חדשות בארץ ובחו"ל וכן כדי להעלות את רמת האיכות בארגון.

תקנים נלווים

תקן BRC FOOD

תקן British Retail Consortium) BRC) לתעשיית המזון ובתי אריזה הוקם ע"י איגוד הרשתות הקמעונאיות באנגליה בכדי לספק מזון בטוח ובהמשך גם מוצרים אחרים שיהיו בטוחים למשתמש ושימכרו ברשתות המזון באנגליה בעיקר. עם השנים תקן BRC Food אומ. ע"י רשתות מזון אחרות גם מחוץ לאנגליה. התקן שם דגש על מערכת של בקרת סיכונים, וקיום כללים מחמירים של ניקיון והיגיינה וזאת כדי לייצר בידול בין רשתות המזון לבין השווקים הפתוחים שם המוצרים אינם מפוקחים.

תקן IFS

תקן International Featured) IFS (Standards, הינו תקן לניהול בטיחות מזון שפותח ע"י הרשתות הקמעונאיות באירופה. התקן נדרש במספר מדינות באירופה: גרמניה, צרפת ואיטליה שלא רצו לאמץ את תקן BRC, והקימו תקן משלהן כדי להבטיח שיצרנים יפעלו עפ"י מערכת ניהול מחייבת, בדומה לתקן BRC על כל חלקיו ותחומי עיסוקו. ארגונים וחברות המעוניינים לשווק במדינות אירופה צריכים לקבל הסמכה לתקן IFS שיפתח עבורם שווקים בינלאומיים.

מערכת HACCP

מערכת– HACCP  מערכת לניהול  סיכונים ובטיחות המוצר המבטיחה סטנדרטים גבוהים שיפחיתו את הסיכוי לכך שאנשים יפגעו מהמזון שהארגון מייצר או מספק.
הארגון נדרש להקים מערכת המנתחת ובודקת את כל התהליכים ואת הסיכונים האפשריים בכל תהליך. בנוסף, יש להגדיר נקודות בקרה (control point) שבהם נבדקים המוצרים וזאת כדי לעצור מוצרים שבהם התגלתה בעיה כלשהי ובכך למנוע את הגעתם לשוק ולמשתמש הסופי.

תקן BRC FOOD

תקן British Retail Consortium) BRC) לתעשיית המזון ובתי אריזה הוקם ע"י איגוד הרשתות הקמעונאיות באנגליה בכדי לספק מזון בטוח ובהמשך גם מוצרים אחרים שיהיו בטוחים למשתמש ושימכרו ברשתות המזון באנגליה בעיקר. עם השנים תקן BRC Food אומץ ע"י רשתות מזון אחרות גם מחוץ לאנגליה. התקן שם דגש על מערכת של בקרת סיכונים, וקיום כללים מחמירים של ניקיון והיגיינה וזאת כדי לייצר בידול בין רשתות המזון לבין השווקים הפתוחים שם המוצרים אינם מפוקחים.

תקן IFS

תקן International Featured) IFS (Standards, הינו תקן לניהול בטיחות מזון שפותח ע"י הרשתות הקמעונאיות באירופה. התקן נדרש במספר מדינות באירופה: גרמניה, צרפת ואיטליה שלא רצו לאמץ את תקן BRC, והקימו תקן משלהן כדי להבטיח שיצרנים יפעלו עפ"י מערכת ניהול מחייבת, בדומה לתקן BRC על כל חלקיו ותחומי עיסוקו. ארגונים וחברות המעוניינים לשווק במדינות אירופה צריכים לקבל הסמכה לתקן IFS שיפתח עבורם שווקים בינלאומיים.

מערכת HACCP

מערכת– HACCP  מערכת לניהול  סיכונים ובטיחות המוצר המבטיחה סטנדרטים גבוהים שיפחיתו את הסיכוי לכך שאנשים יפגעו מהמזון שהארגון מייצר או מספק.
הארגון נדרש להקים מערכת המנתחת ובודקת את כל התהליכים ואת הסיכונים האפשריים בכל תהליך. בנוסף, יש להגדיר נקודות בקרה (control point) שבהם נבדקים המוצרים וזאת כדי לעצור מוצרים שבהם התגלתה בעיה כלשהי ובכך למנוע את הגעתם לשוק ולמשתמש הסופי.

תקן ניהול בטיחות מזון – ISO 22000

תקן ניהול בטיחות מזון – ISO 22000, מיועד בעיקרו למפעלי מזון וקייטרינג, ולכל ארגון המייצר מזון, המעוניין לשפר את בטיחות המזון, ולתת לסועדים את הביטחון שהמזון נקי מכל חשש של פגיעה או מחלה וכל זאת בזכות תהליכים נקיים ומבוקרים.

התקן קובע סטנדרט בינלאומי אחיד בנוגע לאיכות ובטיחות תהליכי הייצור ומוצרי המזון המגיעים אלינו לצלחת. מאחר והמזון כיום מיוצר במדינות שונות ברחבי העולם, משונע אלינו בדרכים שונות ורבות הרי שיש צורך בתקן איכות שבודק את כל תהליך הייצור, העיבוד, האחסון והשינוע כולל היצרנים והספקים לאורך הדרך.

מטרת תקן ניהול בטיחות מזון

להביא לשיפור תהליכי הייצור בכל ארגון המעוניין בכך וכאשר התקן הופך לדרישה מצד רשתות המזון, מוסדות וארגונים המוכרים או מגישים מזון, הרי שיותר ויותר ארגונים בכל העולם מקבלים עליהם את הסטדרטים הגבוהים של התקן.

תקן ניהול בטיחות מזון – ISO 22000:2018

בחודש יוני 2018, יצאה מהדורה חדשה לתקן ניהול בטיחות מזון ISO 22000 המיישרת קו עם כלל תקני ה-ISO. התקן כולל בתוכו את דרישות HACCP ודרישות נוספות כגון: הגדרת תכניות לדרישות קדם, (Pre- PRP Requisite Program).
המהדורה החדשה של תקן ניהול בטיחות מזון מייצרת התאמה בין התקן לבין תקני ISO אחרים, ובכך מקלה על הסנכרון ביניהם במידה ולארגון מספר תקני איכות.

מחויבות ואחריות ההנהלה

כמו בתקני ISO אחרים, גם בתקן זה שמים דגש חזק על מחויבות למנהיגות וניהול. ההנהלה לוקחת מעתה חלק פעיל בתחום ניהול האיכות בארגון ויש לה אחריות על האפקטיביות של המערכת.
תקן ניהול בטיחות מזון – ISO 22000 , מחייב את ההנהלה לדאוג לכך שמדיניות הבטיחות תהיה מובנת וברורה לעובדים וזאת על-ידי חיזוק ההדרכות הכלליות וה- OJT
on the job training.

בקרה על תהליכים, מוצרים או שירותים חיצוניים – סעיף זה מציג את הצורך בשליטה על ספקי חו"ג, תהליכים ושירותים (לרבות תהליכי מיקור חוץ) כדי להבטיח תקשורת נאותה של הדרישות הרלוונטיות וכדי לעמוד בדרישות בטיחות מזון ודרישות מערכת הניהול.

ניהול סיכונים בתקן ניהול בטיחות מזון

עוד נדרשת מהארגונים בתחום המזון התייחסות מעמיקה לנושא ניהול סיכונים. על הארגונים לשקול ולנקוט פעולות, במידת הצורך כדי לטפל בכל הסיכונים שעלולים להשפיע אל יכולת השל מערכת הניהול לספק את התוצאות שהוגדרו.
המהדורה החדשה לתקן ISO 22000:2018, מחזקת את היעדים לשיפור בנושא בטיחות מזון וכן מעלה דרישות מורחבות לתקשורת פנים וחוץ ארגונית.

תקן ניהול בטיחות מזון לבעלי חיים

שינוי חשוב במהדורה החדשה, קשור במזון לבעלי חיים. הדרישות מעתה הן שמזון לבעלי חיים, ייוצר באותם התנאים ליצור מזון לצריכה אנושית. העדכון נועד גם לשפר את המזון לבעלי החיים המייצרים מזון וע"י כך לשפר את המזון האנושי.

תקן ניהול בטיחות מזון ISO 22000:2018 ומערכת HACCP

בנוסף, ישנם מספר שינויים עיקריים במהדורה החדשה לתקן ניהול בטיחות מזון ISO 22000: 2018 בהשוואה ל- ISO 22000: 2005- הקשורים למערכת ה– HACCP לא בקונספט אלא במהות ובעיקר התאמה לשפת תקני ה-ISO.

חברת שיאא מערכות ניהול איכות, מלווה חברות וארגונים מעל 20 שנה בייעוץ, אפיון והטמעה בכל תקן עד להצלחה. צרו עימנו קשר לקבלת מידע ופרטים נוספים על תקן ניהול בטיחות מזון ונגיע אליכם לפגישה שבה נציג את דרישות התקן ודרכים ליישומו, חייגו 04-6904949.

לשיחת ייעוץ חינם מלאו פרטים:

אנשים שקראו מאמר זה התעניינו גם ב: