מערכת בטיחות מזון בתחום הבשר והדגים – HACCP

מערכת בטיחות מזון בתחום הבשר והדגים – HACCP, תידרש מה-1.3.2020 ממפעלים, בתי קירור ועסקים בתחום עיבוד בשר ודגים. ארגונים אלו נדרשים להקים מערכת בטיחות מזון שתזהה ותנטרל סיכונים לציבור הרחב, לעמוד בדרישות החוק ולקבל אישור יצור נאות ממנהל שירות המזון.

ארגונים שלא יהיה ברשותם אישור יצור נאות המראה על עמידה בכל דרישות ה-HACCP, לא יקבלו רישיון עסק ולא יוכלו למכור את מוצריהם.

מערכת בטיחות מזון בתחום הבשר והדגים - HACCP

מפעלי מזון בתחום הבשר והדגים, שימו לב!

משרד הבריאות יזם דרישה לארגונים המעבדים בשר ודגים (ממפעלים ועד מסעדות), להקמה ויישום של מערך בטיחות מזון HACCP.
(Hazard Analysis Critical Control Points – HACCP)

התאריך האחרון להקמת המערך הינו מרץ 2020.

לאחר תאריך זה, מפעלים, ארגונים ומסעדות המעבדים בשר ו/או דגים, לא יוכלו לקבל רישיון עסק!

מה נדרש מהארגון?
לזהות ולנטרל סיכוני בטיחות מזון למשתמש הסופי (הלקוח הצורך את המזון), בתהליך העיבוד של הבשר או הדגים.

על-פי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) תשע"ו 2015, סעיף 178 יחויבו כלל מפעלי הבשר להחזיק באישור יצור נאות מאת מנהל שירות המזון.
אישור זה מבוסס על יישום תכנית בטיחות במזון במפעל הכוללת הליך מובנה של זיהוי כשלים בתהליכי הייצור, האריזה וההובלה של מוצר הבשר או הדגים וכן אמצעים לשמירה על עקיבות מוצרי הבשר וחומרי הגלם שלהם ועל הוצאתם מדרכי השיווק בדרך של החזרה יזומה.

מה זה HACCP?

תוכנית שהוקמה לפני מספר שנים וכוללת שבעה צעדים ליישום משלב הקמה של תרשים תהליך, ניתוח של סיכונים פיזיים, ביולוגים וכימיים, הקמה של צוות ליישום ומחקר של כל נקודה בתהליך וכן הגשה לאישור של משרד הבריאות או גוף שלישי המבצע הסמכה.

אנו בשיאא נלווה אתכם בהטמעת מערכת בטיחות מזון בתחום הבשר והדגים - HACCP:

אנו בשיאא מערכות ניהול, מומחים בתחום האיכות שנים רבות וישמנו מערכי בטיחות מזון בעשרות ארגונים.
צרו איתנו קשר בטלפון 04-690-4949 ונשמח לסייע גם לכם.


ואל תשכחו… חודש מרץ ממש מעבר לפינה 🙂

שלכם,
רפי נחמני
וצוות שיאא מערכות ניהול.

אנשים שקראו מאמר זה התעניינו גם ב: